Nabeschouwing Fensterbau

Viva Machines

Van 16 tot 19 maart 2016 vond in het Duitse Nürnberg de toonaangevende beurs Fensterbau plaats. De Europese beurs op het gebied van deuren, ramen en gevels met alle bouwbeslag toebehoren.


GRAF SYNERGY

Graf Synergy was aanwezig op Fensterbau met verschillende machines waaronder de revolutionaire lasmachine SL4FF EVO die kan lassen zonder lasnaad en waar er geen nabewerkingen meer nodig zijn. Verder was Graf Aanwezig met een gecombineerd zaag- en bewerkingscentrum om PVC profielen in doorloop te kunnen bewerken. Eveneens is dergelijk center mogelijk om aluminium profielen te bewerken mits de nodige aanpassen om krasvrij te kunnen werken. Er werden in totaal meer dan 25 CNC-gestuurde machines verkocht op Fensterbau, waarbij ook enkele machine voor de BENELUX via Viva Machines!


WORKING PROCESS

Deze fabrikant van volautomatische raamcenters om houten ramen te maken pakte uit met een nieuwigheid op Fensterbau. Working Process komt uit met een nieuw model, dewelke zeer interessant is voor kleine en middelgrote raamfabrikanten. Deze uitzonderlijke technologie niet langer weggelegd voor de grote ondernemingen! De machine maakt gebruik van exact dezelfde onderdelen en technologie als de ‘grotere lijnen’, zij het wel met een lagere capaciteit


MAKOR

Als marktleider in finishing toepassingen was MAKOR op Fensterbau aanwezig met een 3D ROBOSPRAY. Deze volautomatische spuitcabine in doorloop kenmerkt zich door het eenvoudig gebruikscomfort en de mogelijkheid om zeer complexe vormen volautomatisch te kunnen spuiten, zonder enige ingreep van de operator.


PADE

De huidige markt kenmerkt zich door de vraag naar specifieke 5-assige machine met een uitzonderlijk hoog Z-as bereik. Pade is hierin gespecialiseerd, en heeft verschillende machines in hun gamma om complexe freesbewerkingen uit te voeren op een eenvoudige manier. Lange en hoge gebogen stukken bewerken vormen voor de 5-assige machines van Pade geen enkel probleem.


BOTTENE

Als specialist in de productie van zaag- en vingerlasmachines geniet Bottene reeds een aanzienlijke naamsbekendheid. Nieuw is dat Bottene nu ook doorloop zaagmachines heeft specifiek voor de constructeur van houten ramen, evenals vingerlasmachines. Dankzij deze machines kan men opnieuw afval verwerken tot ‘nieuwe’ profielen.

Terug naar overzicht