CHASSIPLAST UIT ATH

Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines

Ook Chassiplast uit Ath kiest voor V-perfect technologie!

In april 2017 heeft Viva Machines bij Chassiplast uit Ath een unieke lasmachine SL4FF EVO van Graf Synergy geïnstalleerd. Deze machine levert een perfect lasresultaat af dat niet enkel sterker is, maar waar ook geen nabewerking (hoek oppoets of manueel) meer nodig zijn.

Chassiplast werkt ondertussen 5 maanden met de lasmachine SL4FF EVO. Een ideaal moment dus om even stil te zijn bij deze realisatie! Chassiplast legt zich toe op de professionele verkoop. Hiervoor werken ze samen met de profielen van Schüco. Plaatsing van de ramen doen ze zelf niet. Om hun marktpositie te verstevigen, heeft men geopteerd om te investeren in de unieke V-Perfect technologie van Graf Synergy. Dankzij deze investering kan men ramen afleveren van een ongekend hoog afwerkingsniveau!

“Als zuiver productiebedrijf is kwaliteit altijd al één van onze stokpaardjes geweest. Niet dat er vroeger iets verkeerd was met de conventionele manier van lassen, maar als bedrijf moet je durven investeren. De vraag naar gekleurde ramen neemt alsmaar toe. Dit vergt wel enkele manuele stappen om de verstekken af te werken. Een zeer precies werk, vooral bij gefolierde profielen waar we de verstekken dienen bij te kleuren met een stift. En hoe nauwkeurig er ook gewerkt wordt, er is geen enkele hoek gelijk en na verloop van tijd is er steeds een verkleuring.” Aldus Christiaan Devleesschauwer (zaakvoerder).

Dankzij deze investering is dit allemaal verleden tijd. Na het lassen is er geen enkele nabewerking meer nodig. De kaders of vleugels komen uit de lasmachine en kunnen meteen naar de afmontage. Niet enkel zijn alle verstekken vanaf nu identiek, maar de klant merkt ook een ongelooflijk grote tijdswinst. Wat enkel maar de productiecapaciteit ten goede komt.

Absolute meerwaarde:

Dominique Fochler heeft als verkoopverantwoordelijke een rechtstreeks en nauw contact met alle professionele klanten. Hij merkt een verandering van mentaliteit op bij de klanten. “Toen er enkele jaren geleden reeds gesproken was over deze technologie, waren wij meteen enthousiast. Wij hebben uitgebreide studies gedaan en meerdere fabrikanten bezocht. Enkel Viva Machines kon samen met Graf Synergy een antwoord bieden op al onze vragen. Bij een collega constructeur hebben we een demo gezien op onze profielen in een reële productieomgeving. Pas toen zagen we hoe eenvoudig deze machine in te passen is in een bestaande productie omgeving, en dat ze echt vlot en foutloos werkt. Ter plaatse hebben we ook de technische kant van de machine benaderd, zoals de machinebouw en de breektest resultaten. Alles stemde ons uitermate positief. Uiteraard is voor mij het lasresultaat van onmiskenbaar belang. En toen ik deze afwerking zag, was het duidelijk dat we op deze trein moesten springen!”

“Ondertussen werken we een tijdje met de lasmachine en heb ik niet gering aantal klanten kunnen overtuigen om voor ons te kiezen. Wij peilen ook vaak naar de tevredenheid van onze klanten. Dit heeft ons geleerd dat niet enkel onze service na verkoop, maar de ook nieuwe afwerking zeer sterk geapprecieerd wordt. Onze klanten hebben namelijk een extra tool in handen om de particuliere klant te overtuigen om voor hen te kiezen. Wanneer we de afwerkingsgraden naast elkaar leggen, is de keuze voor de V-Perfect technologie snel gemaakt. Wie nu de V-Perfect trein mist, zal het in de toekomst moeilijk hebben om zijn raam verkocht te krijgen.” Aldus een enthousiaste Dominique Fochler.

Terug naar overzicht