DE CLERCK UIT VRASENE

Viva Machines

Sinds enkele maanden beschikt De Clerck PVC ramen uit Vrasene over een extra troef, namelijk het aanbieden van de perfecte verstekken dankzij de V-Perfect technologie van Graf Synergy in samenwerking met Viva Machines. De unieke lasmachine SL4FF EVO levert een ongekend hoog afwerkingsniveau, waarbij er geen enkele nabewerking meer dient te gebeuren.

“De productie van PVC ramen gebeurt reeds volledig geautomatiseerd in ons bedrijf. Na het oppoetsen dienden er nog enkele manuele nabewerkingen te gebeuren. Vooral bij gefoliede of gelakte profielen is dit een zeer arbeidsintensief werk. Het resultaat is bovendien nooit perfect te noemen, en er is steeds een klein verschil tussen alle 4 de hoeken.” Vertelt Frederik De Clerck.

Bij De Clerck PVC ramen werkt men reeds vanaf de opstart meer dan 35 jaar terug, samen met de profielen van Deceuninck. Dit is een bewuste keuze geweest van meet af aan. Viva Machines heeft een demo georganiseerd van deze unieke lasmachine in een reële productie omgeving en dit op het Deceuninck profiel. Dirk en Frederik De Clerck waren dan ook meteen overtuigd van de meerwaarde.

“Op het moment van de beslissing hadden wij een conventionele las- en oppoetslijn van slechts 4,5 jaar oud. De machine werkte zoals het hoorde, maar maakte gebruik van verouderde technologie. Het resultaat was dan ook niet te vergelijken met de afwerking zoals van de V-Perfect-technologie. Uiteraard gingen wij op zoek naar de perfecte afwerking. Hiervoor hebben wij verschillende machineleveranciers uitgenodigd, maar er kon niemand de afwerking en referenties van Graf Synergy benaderen. Wij wilden dan ook geen proefkonijn zijn, maar kunnen vertrouwen op een solide partner. Na de demo van Viva Machines bij een collega-constructeur van ons, was het duidelijk dat Viva Machines de aangewezen partner zou worden voor dit project." Aldus Dirk De Clerck.

“Het feit dat Viva Machines een referentielijst van meer dan 200 geleverde machines van Graf Synergy in werking kon aanleveren, was voor ons een extra geruststelling. De vingerlas zorgt voor een zeer sterk lasresultaat. Dit werd bovendien ook nog eens bevestigd door onze profielleverancier en dit aan de hand van verbluffende testresultaten van de breektestwaarden. En het feit dat er geen enkele nabewerking meer dient te gebeuren was mooi meegenomen. Zo winnen wen niet alleen veel extra plaats uit in onze atelier, maar ook zeer veel manuren. Per raamgeheel (1 kader + 2 vleugels) winnen we al gauw minstens een kwartier. Graag wens ik ook te benadrukken dat de aanpak en de begeleiding van Viva Machines uniek te noemen is in de wereld van de machineleveranciers." Voegt Frederik De Clerck toe.

Terug naar overzicht