DURAMAPRO UIT BURST

Viva Machines

DuramaPRO kiest voor V-Perfect technologie!

DuramaPro is een jong en dynamisch bedrijf dat actief is in de productie van zowel PVC- als aluminium buitenschrijnwerk. Het bedrijf beschikt over 2 productielocaties. De PVC ramen en deuren worden gemaakt in de vestiging te Burst. DuramaPro is hoofdzakelijk actief in de B2B-markt. Om hun marktpositie verder te verstevigen werd er geïnvesteerd in de unieke en revolutionaire lasmachine SL4FF EVO. Hiervoor deed men bij DuramaPro een beroep op de ervaring en technische kennis van Viva Machines. Begin dit jaar werd de machine geïnstalleerd. Het ideale ogenblik om even bij deze mooie realisatie stil te staan.

"DuramaPro is een bedrijf dat vooral de professionele markt bewerkt. Sinds vele jaren werken we samen met de Duitse profielleverancier Gealan. Het aanleveren van hoogkwalitatieve ramen en deuren (zowel in PVC als aluminium) is de missie van ons bedrijf. Hier besteden we de nodige tijd en aandacht aan. Omdat het uitzicht steeds aan belang wint, was ik al sinds langere tijd op zoek naar een oplossing om de verstekken netjes af te werken. Na een grondige en uitgebreide marktstudie kwam er slechts 1 partij uit die aan al onze wensen voldeed. We hadden wat vragen hoe de acryl afwerking zich op deze lasmachine zou gedragen. Meteen stelde men bij Viva Machines een demonstratie in een reële productieomgeving voor. Zo kon ik met mijn ogen zien dat de machine voldoet aan de vooropgestelde eisen. Al gauw werd duidelijk dat de machine de acryl afgewerkte profielen met het grootste gemak kan lassen.  Dit met een afwerking die onze monden van verbazing deed openvallen", aldus Dieter Vrommant, zaakvoerder van DuramaPro.

Hoog niveau van afwerking en gebruiksgemak:
Een persoonlijk contact, oog voor detail en openstaan voor maatwerk. Dit zijn vanzelfsprekendheden die bij DuramaPro zeer hoog in het vaandel worden gedragen. De productie gebeurt in eigen beheer en dit dankzij een modern machinepark.

"Voor ons wat het niet de eerste kennismaking met Graf Synergy. Zo hadden we in het verleden reeds jarenlang plezier beleefd aan een volautomatisch zaagcentrum. We wisten dus goed tot wat ze bij Graf Synergy in staat zijn. Maar ook een dikke pluim voor het team van Viva Machines. Zo werd er een uitgebreide testafname voorzien. Alle profielen in alle mogelijke afwerkingen werden getest op onze lasmachine in de fabriek van Graf Synergy. Het resultaat was meteen zoals het hoort te zijn. Viva Machines  stelde voor om de kaders 24 uur later te breken en de breektestresultaten te controleren. Ook deze resultaten zijn indrukwekkend. Het complete testrapport werd achteraf trouwens keurig naar ons toegestuurd. Ondertussen werken we volop met de nieuwe lasmachine en zijn we er zeer lovend over. Onze operator zou nooit meer terug willen keren naar een traditionele las- en oppoetslijn. Niet enkel winnen we redelijk wat tijd uit, maar ook veel plaats. Dit omdat de oppoetsmachine vervalt. Verder valt het mij ook op dat de V-Perfect afwerking meer en meer door architecten wordt voorgeschreven." Licht Dieter Vrommant verder toe.

Toekomst:
"Wanneer we alles op een rijtje plaatsen, kunnen we spreken van een echt succesverhaal. Met dezelfde personeelsbezetting kan ik meer ramen maken en ze zijn dan ook nog eens van een hogere afwerkingskwaliteit. Wanneer je de keuze hebt uit de V-Perfect afwerking, waarom zou je dan nog voor traditionele lassen gaan? Nieuwe klanten zijn dus van harte welkom bij ons." Besluit Dieter Vrommant.

Terug naar overzicht