DUWERA UIT STAPHORST (NL)

Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines

Duwera kiest voor V-Perfect WOOD technologie!

Duwera uit Staphorst zorgt voor een ware revolutie in de productie van kunststof kozijnen voor de Nederlandse markt. In de laatste week van de bouwvakantie werd namelijk de eerste Graf Synergy SL4FF EVO WOOD lasmachine geïnstalleerd! Deze unieke lasmachine is de enige lasmachine wereldwijd die kan lassen en dit zonder enige nabewerking.
Duwera werd ruim 20 jaar geleden terug opgericht, waarbij van meet af aan de focus steeds op kwaliteit ligt. Dit productiebedrijf verzorgt de ganse productie in eigen beheer op een site van 1.400m².

"We maakten voor het eerst kennis met Viva Machines en de unieke lasmachine van Graf Synergy tijdens Polyclose 2016. Toen al sprak de afwerking mij zeer hard aan. In eerste instantie wou ik weten hoe het Nederlands verdiept profiel zich gedraagt op deze machine. Hiervoor stelde Viva Machines voor om een demonstratie te organiseren in een reële productie omgeving, dit zowel in Nederland als in het buitenland en op het Deceuninck profiel. De afwerking was telkens indrukwekkend te noemen. Maar even belangrijk was dat de collega's steeds tevreden waren over het gebruiksgemak en de stabiliteit van de machines. Nadat ik ook Gianfranco Ferranti, CEO van Graf Synergy, ontmoet had, wist ik dat deze mensen zeker kunnen inspelen op de vragen typisch aan onze markt, zoals de houtimitatie.", Aldus Klaas Dunnink, zaakvoerder van Duwera

Voortrekkersrol in kwalitatieve afwerking:
Als productie bedrijf heeft Duwera van dag 1 ingezet op de hoogst mogelijke kwaliteit. Hieraan besteed het bedrijf dan ook de nodige tijd. "Niet enkel de optische afwerking is belangrijk voor ons en voor onze klanten, maar ook de breektestwaardes. Dankzij het zogenaamde vingerlasprincipe overschrijven wij ruimschoots de vooropgestelde waardes. Meer zelfs, ik durf zelfs stellen dat mijn huidige kozijnen sterker zijn dan wanneer deze gelast werden door onze traditionele lasmachine." licht Albert Dunnink toe.

Duwera is terecht trots op de primeur, om de eerste Nederlandse verwerker te zijn die de V-Perfect WOOD afwerking kan aanbieden. "We werken nu sinds eind augustus met de machine, en we kunnen met een gerust hart zeggen dat de machine voldoet aan de vooropgestelde eisen, en dat Viva Machines hun gestelde beloftes nakomen. Alle gemaakte afspraken werden gerespecteerd. Het bezoek aan de fabriek van Graf Synergy was ook een voltreffer. De communicatie verliep zeer vlot, en alle machines worden gemaakt in de meest moderne productieomgeving. Niet enkel lasmachines, maar ook het volledig gamma van A tot Z. We zijn zeer tevreden van zowel de machine, de begeleiding tot de aankoop, alsook de nazorg door Viva Machines." zegt Klaas Dunnink enthousiast.

Toekomst:
"Als enige speler op de markt in Nederland die deze V-Perfect Wood afwerking kan aanbieden, staan wij uiteraard open voor nieuwe samenwerkingen met professionele klanten. Want zeg nu zelf, zonder deze afwerking wordt het toch moeilijk om jouw raam nog verkocht te krijgen." Besluit Albert Dunnink.

Terug naar overzicht