JANSEN KEUKENS UIT HOOGSTRATEN

Viva Machines

Jansen Keukens investeert in verpakkingsmachine!

Jansen Keukens heeft onlangs geïnvesteerd in een automatische verpakkingsmachine van Sotemapack. Hiervoor deed Jan Jansen, zaakvoerder, een beroep op de ervaring en technische expertise van Viva Machines. Uiteindelijk viel de keuze op de Bundle Wrap van Sotemapack. Dankzij deze machine kan Jansen Keukens volautomatisch reeds geassembleerde corpussen verpakken. Ook corpusonderdelen kunnen dankzij deze machine perfect verpakt worden.

"Met ons bedrijf proberen we steeds in te spelen op de laatste nieuwe keuken- en interieurtrends. Dankzij ons uitgebreid machinepark kunnen wij op deze laatste nieuwe trends inspelen. Met onze keukens leveren we al 30 jaar producten waar we honderd procent kunnen achter staan. Wij trachten ons te onderscheiden door maatwerk van topkwaliteit te leveren, dit in combinatie met een zéér professionele plaatsing.
Omdat wij oog hebben voor het kleinste detail, en het hele project van a tot z in eigen handen nemen, zijn we steeds zeker van de afwerking. Bij Jansen Keukens stellen we telkens de volledige ketting in vraag. Waar en hoe kunnen we bepaalde zaken verbeteren? Af en toe viel het voor dat een corpus of onderdeel uit transport beschadigd was. Dit zorgt uiteraard voor het nodige tijdsverlies. Een inpakmachine kon dit probleem verhelpen."

"Al gauw kwamen we bij Viva Machines uit, die exclusief verdeler zijn van Sotemapack voor de BeNeLux. Wij maakten onze wensen over, en kort erna volgde een complete en gedetailleerde offerte. Dit exact volgens hetgeen we voor ogen hadden. De keuze was dan ook gauw gemaakt." Aldus Jan Jansen.

Werking:
De operator voert de te verpakken corpus / onderdelen in de machine door middel van een transportband. Dankzij een leessysteem wet de machine automatisch welke te verpakken stukken worden aangeleverd. De stukken worden verpakt in een stretch folie, en dit via een wikkelsysteem.  Doordat de machine uitgerust is met een speciaal en uniek pre-stretch systeem kan er telkens een zelfde spanning van de folie gegarandeerd worden. Wanneer het stuk verpakt is, wordt de folie automatisch afgesneden en wordt het pakket op een uitvoertransportband gebracht. De stukken zijn dus volledig klaar voor vertrek.

Afhankelijk van de te verpakken uitvoeringen zijn er verschillende uitvoeringen mogelijk. De machine kenmerkt zich door een hoge flexibiliteit en een enorm gebruikscomfort. Verschillende afmetingen of types van pakketten worden door elkaar verwerkt. Dit zonder enige manuele instelling of tussenkomst.

Terug naar overzicht