MR-GROEP UIT HALSTEREN (NL)

Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines

MR-Groep Nieuwbouw & Renovatie heeft een fonkelnieuwe en revolutionaire lasmachine aangeschaft. Het snel groeiende bedrijf is gespecialiseerd in allerlei kunststof toepassingen, variërend van kunststof kozijnen, roldeuren, rolluiken tot zonweringen. “Met de Graf V-Perfect hebben we een up to date en modern machinepark, waarmee we de aantrekkende vraag naar gekleurde kunststof kozijnen goed aankunnen”, vertelt directeur Jaap Rijnberg. Bovendien is het dankzij de Graf V-Perfect mogelijk om de perfecte naad te maken bij de productie van kunststof kozijnen. De lasmachine werkt de kozijnen in een keer helemaal glad af en de lassen zijn nog sterker. “De perfectie zit in de hoek”, benadrukt Rijnberg.

“Niet dat onze oude manier van lassen verkeerd was, daarover hebben we in ons 34 jarig bestaan nog geen klachten gehad. Maar als bedrijf moet je blijven innoveren. De vraag naar gekleurde kozijnen wordt als maar groter en dat maakt het lassen ook bewerkelijker”, vertelt Rijnberg. Ieder kozijn heeft vier hoeken en dus vier naden. Tijdens het lassen versmelten de kunststof delen aan elkaar vast. Met de oude lasmachine werd de las scherp, het vergde een aantal nabewerkingstappen om de las mooi af te werken. Een nauwkeurig werkje, vooral bij gekleurde kozijnen die met een lakstift bijgeverfd werden. Het was allemaal handwerk, en hoe netjes er bij de afwerktafel ook gewerkt werd, de hoeknaden waren nooit precies hetzelfde. Dat is echter verleden tijd, de nieuwe lasmachine zorgt voortaan voor identieke naden. “De afgeleverde kwaliteit van ongekend hoog niveau en dat is echt een meerwaarde voor de kozijnen van MR”, aldus een enthousiaste Rijnberg.Meerwaarde

Allereerst is dat meerwaarde voor de klanten, die voortaan vier onberispelijke en identieke naden in elk kozijn krijgt. Voor MR-Groep ligt de meerwaarde in tijdsbesparing. Omdat de las in een keer de perfecte naad maakt, kan de afwerktafel worden afgeschaft waardoor de productie omhoog kan. Dat is goed nieuws voor MR-Groep. Zij hebben momenteel een groot renovatieproject Mooi Willemstad omhanden, waarbij zij de kunststof kozijnen en deuren voor 200 woningen gaan produceren. Daarnaast trekt ook de vraag van particulieren behoorlijk aan, vertelt Rijnberg. “De orderportefeuille is ongeveer fifty-fifty verdeeld.”


Spelen met kleur

 MR-Groep heeft het afgelopen jaar enkele innovaties in het binnenwerk van kunststof kozijnen doorgevoerd. Zonder dat het ten koste van stabiliteit, inbraakwerendheid of isolatie is gegaan, zijn hun profielen slanker dan voorheen. Het gebruik van kleur wordt echter steeds belangrijker en daarvoor moest de laskwaliteit in de verstekken omhoog. Nu deze een absoluut topniveau heeft bereikt, kan de klant veel meer met kleuren spelen. Rijnberg: “We hebben meer dan 83 kleuren die op een witte of crème ondergrond aangebracht kunnen worden. Ook is het mogelijk om rondom gekleurde kozijnen de maken en zelfs bi-color toepassingen waarbij de buiten en binnenzijde van het kozijn een andere kleur heeft.”

Terug naar overzicht