RADCO UIT AALBEKE

Viva Machines

RADCO kiest voor V-perfect technologie!

Van bij de opstart begin jaren '90, koos Radco er resoluut voor om kwalitatief buitenschrijnwerk aan te bieden, en dit voor de professionele markt. Dit door uitsluitend voor de vakman te werken, en zich te onderscheiden met hoogwaardige profielen. De investering van de unieke lasmachine SL4FF EVO van Graf Synergy past perfect in het plaatje van dit dynamisch familiebedrijf. Kort na de aanschaf van de eerste lasmachine, volgde er een tweede! Ook voor de aanschaf van een nieuwe en unieke platenfreesmachine werd beroep gedaan op de ervaring en de technische kennis van Viva Machines.

"Van begin af aan interesseerde de unieke oplossing die Viva Machines kon voorstellen mij zeer hard." Steekt Stijn Steenhoudt, zaakvoerder, van wal. "Gezien we niet enkel Deceuninck verwerken, maar ook Gealan vonden we het opportuun om de machine aan het werk te zien op beide profielen. na deze indrukwekkende demonstraties in reële productie omgevingen wist ik meteen genoeg. Deze lasmachine moest en zou er komen."

"Aanvankelijk stond mijn vader redelijk sceptisch tegenover Graf Synergy. Dit werd meteen volledig omgedraaid tijdens de positieve testafname in de fabriek van Nonantola. De machines worden gebouwd in de meest optimale en moderne productiefaciliteiten. Mijn vader besliste dan al gauw om misschien binnen het jaar de aanschaf van een extra machine te overwegen. Zo ver is het nooit gekomen! 3 maand nadat de eerste machine werd geïnstalleerd, hebben we een 2e machine aangeschaft. Oorspronkelijk draaiden we alle folie, gelakte, acryl profielen op de Graf. Ook de schuiframen in de massa werden door deze machine verwerkt, gezien de grote tijdswinst die hier gepaard mee gaat. Maar de gekleurde profielen nemen de overhand, en ook van uit onze klanten waren de reacties laaiend enthousiast. Vandaag bieden wij dus al onze pvc-ramen aan met de unieke V-Perfect afwerking."

"Daarnaast hebben we nog geïnvesteerd in een unieke platenfrees van het merk Italmac. Hiervoor deden we ook een beroep op de expertise van Viva Machines. Deze platenfrees heeft een werkveld van 8.000 x 2.200mm, maar is ook uitgerust met klemmen om onze meest complexe profielen te bewerken. Het logistieke gebeuren zijn we ook niet uit het oog verloren. Zo hebben we onder meer nog 2 trekkers en opleggers gekocht. Radco is dus volledig klaar voor de toekomst!" aldus een enthousiaste Karel Steenhoudt.

Algemene commentaren:
Ondertussen werkt Radco reeds een eindje met beide lasmachines. De commentaren van de klanten zijn dan ook uiterst positief te noemen! Dit kan ook Jurgen De Cock, commercieel verantwoordelijke beamen. "Zich onderscheiden in de markt door kwalitatieve hoogstaande producten aan te leveren, is bij Radco geen hol begrip. Dit toont deze lasmachine nog maar eens aan. Uiteraard wordt de nieuwe afwerkingskwaliteit gesmaakt door onze klanten. Want dit geeft hen namelijk een extra tool in handen om het onderscheid te maken bij de particuliere klant. Niemand van onze klanten zou nog terugwensen te gaan naar de oude afwerking. De opmerkingen van lelijke verstekken en de bijhorende na-service zijn volledig verleden tijd, wat voor onze klanten een opmerkelijke tijdswinst oplevert. Geïnteresseerde klanten kunnen ons steeds contacteren, want wie de V-Perfect afwerking niet kan aanbieden, zal het toch moeilijk krijgen om zijn raam nog verkocht te krijgen in de toekomst."

Terug naar overzicht