SMITS LADDERS UIT DEURNE

Viva Machines

Smits Ladders kiest voor TEKNA

Smits ladders uit Deurne is een familiaal bedrijf dat zich richt op de productie van ladders uit aluminium en hout. Meer en meer worden de aluminium ladders belangrijker. Om korte levertermijnen te kunnen garanderen voor maatwerk ladders, wed beslist om het bestaand aluminium CNC bewerkingscentrum te vervangen door een nieuwe machine. Na een grondige marktstudie kwam men uit bij Viva Machines, die de officiële en exclusieve importeur van Tekna is voor de BeNeLux. Al gauw werd duidelijk dat de TKE 944 (4-assen CNC) de geknipte machine zou zijn.

"Als rasecht familiebedrijf hebben we de nodige ervaring opgebouwd in het produceren van aluminium ladders. We proberen ons te onderscheiden in de markt door volop in te zetten op kwalitatief maatwerk, dit in combinatie met een korte levertermijn. Om dit te kunnen realiseren is het natuurlijk van belang om te kunnen beschikken over een up-to-date machinepark. De machine moet flexibel genoeg zijn om zowel grote batches als stukwerk te kunnen bewerken. Momenteel hebben we een groot project in de luchthaven binnengehaald, dus kwam het volledige investeringsproject in een stroomversnelling terecht." Aldus Peter Spelter, zaakvoerder van Smits Ladders.

Keuze voor Viva Machines en Tekna:
"Doordat we een groot order dienen af te werken, was het van belang om een leverancier te zoeken die snel op de bal kan spelen, en dit met de nodige kennis van zaken. Viva Machines heeft me hierin aangenaam verrast. Zo was de basisconfiguratie die aan mij werd voorgesteld, exact degene die ik in gedachten had! De Tekna TKE 944 beschikt namelijk over een uniek klembereik. Hierdoor kan de machine uitgerust worden met dubbele klemmen waardoor ik dubbel zo snel kan werken.

Doordat het machinebed 7.000mm werkveld heeft, kan ik dus 4 stukken in één enkele klemopspanning bewerken. Maar ook de kwaliteit van de TKE 944 spreekt boekdelen. Doordat wij toch meer met industriële profielen dienen te werken, is het van belang om over een stabiele machine te beschikken. De portaalstructuur wist mij zeker te charmeren. Wanneer ik alles dan optel, was het een relatief eenvoudige, maar ook de meest logische beslissing om met Viva Machines en Tekna in zee te gaan." Besluit een tevreden Peter Spelter.


Terug naar overzicht