VERMA UIT BESELARE

Viva Machines

Nieuwe doorloop CNC machine voor deuren bij Verma deuren te Beselare.

Begin mei 2017 leverde Viva Machines een doorloop CNC freesmachine om deurbladen volledig te bewerken van het merk Stemas bij deurenfabriek Verma uit Beselare. De machine is speciaal ontwikkeld om alle mogelijke bewerkingen op deurbladen van binnendeuren volautomatisch uit te voeren, en dit zonder enige tussenkomst van de operator. Dankzij de verschillende meet- en controlesystemen waarmee de machine is uitgerust, is het risico op fouten volledig verleden tijd!

Niet enkel gebeurt de productie dus een stuk efficiënter, maar ook de betrouwbaarheid en flexibiliteit gaan sterk omhoog dankzij deze investering. De machine is daarnaast uitgerust met de laatste versie van de Stemas deurconfigurator 5.0 die het mogelijk maakt alle verschillende deuren op maat af te werken en te voorzien van een barcodesysteem.


Stefaan Verholle (zaakvoerder) aan het woord:

"Sinds de oprichting van deurenfabriek Verma zijn we steeds op zoek gegaan naar oplossingen om onze productie zo efficiënt mogelijk te kunnen organiseren. Zo hebben we altijd sterk ingezet op automatisatie en de pioniersrol op ons genomen. Enkele jaren terug hebben we beslist om een specifieke doorloopstraat voor onze omkastingen aan te schaffen. Deze machine, speciaal op maat gemaakt voor de binnendeurindustrie, werd toen ook geproduceerd door Stemas uit Italië in nauwe samenwerking met Joost Vinckier. De volgende logische schakel was de aanschaf van een doorloop CNC freesmachine om volautomatisch de deurbladen te bewerken. Een machine volledig uitgerust om de producten van morgen te kunnen verwerken op een uiterst gebruiksvriendelijke manier.

Viva Machines heeft onze bestaande in- en uitvoerrobot van het merk Duivestein (ook door Viva Machines vertegenwoordigd in België) aan deze nieuwe installatie gekoppeld zodanig dat we hier geen nieuwe investering hoefden voor te doen. Deze volautomatische installatie kan nu een deurblad inkasten op minder dan 1 minuut!! Op deze manier kunnen we ons verder specialiseren op maatwerk deuren dit om de schrijnwerkers nog sneller te kunnen bedienen."

Terug naar overzicht