FABCUT MR GROEP UIT HALSTEREN (NL)

Viva Machines

MR Groep kiest voor FABCUT zaag- en bewerkingscentrum!

MR Groep uit het Nederlandse Halsteren heeft opnieuw beroep gedaan op de expertise van Viva Machines voor de aanschaf van een nieuw gecombineerd zaag- en bewerkingscentrum type FABCUT F1 + ASG van Graf Synergy. Na de eerdere succesvolle samenwerking, MR Groep werkt sinds eind 2016 namelijk met de revolutionaire lasmachine SL4FF EVO van Graf Synergy, is dit de 2e belangrijke investering voor het bedrijf op korte tijd. De machine werd begin 2018 geïnstalleerd, dus is het ideale ogenblik aangebroken om even bij deze knappe realisatie stil te staan. 

“Op Polyclose 2016 maakte ik voor het eerst kennis met Viva Machines en Graf Synergy. Daar viel mijn oog op de lasmachine die men toen voorstelde. Na een indrukwekkende demonstratie in een reële productieomgeving én op het Deceuninck profiel, heb ik relatief vlug de knoop doorgehakt. Tijdens de testafname die uitstekend verliep, was ik aangenaam verrast van Graf Synergy. De passie en kennis waarmee men machines maakt is uniek te noemen. Toen reeds maakte ik kennis met het gecombineerd zaag- en bewerkingscentrum dat men kan aanbieden.

Dankzij de nieuwe afwerking die ik door de lasmachine kan aanbieden, kwamen er algauw enkele nieuwe professionele klanten aankloppen. Iedereen is hier namelijk zeer hard door gecharmeerd. Toen ook nog enkele collega-constructeurs aanklopten konden mijn toenmalige machines niet meer volgen. Vandaar de overstap naar een gecombineerd zaag- en bewerkingscentrum.” Aldus Jaap Rijnberg.

Werking:

De machine voert eerst alle nodige bewerkingen uit, alvorens deze op maat te zagen. Dankzij een unieke en intuïtieve software door Graf Synergy zelf intern ontworpen en geschreven, heeft dit zaag- en bewerkingscentrum een streepje voor op de huidige machines beschikbaar in de markt. Wanneer de profielen bewerkt en gezaagd zijn, worden deze uitgevoerd, en naar een tafel gebracht waar het staal in gestopt kan worden. Deze tafel staat in verbinding met een bewerkingscentrum dat de stalen versterking vastschroeft, en alle bewerkingen doorheen het staal uitvoert. 

Algemene commentaren:

“Na de eerste positieve samenwerking met Viva Machines, kan ik wel stellen dat de 2e samenwerking met Joost en Kevin opnieuw een schot in de roos is. Alles verliep volgens plan, en ondertussen heb ik al veel plezier beleefd aan de nieuwe FABCUT. De investering werd gemaakt met het oog op de toekomst om te kunnen blijven groeien. Dankzij deze machine heeft de productie terug wat ademruimte. De specifieke eisen die de Nederlandse markt vraagt zijn niet eenvoudig. Maar Viva Machines en Graf Synergy staan open om samen met de klant oplossingen te zoeken en een machine op maat aan te bieden. Het feit dat dit mijn 2e grote investering is op 2 jaar tijd aan Viva Machines zegt genoeg denk ik…” Besluit een tevreden Jaap Rijnberg. Terug naar overzicht