MR GROEP UIT HALSTEREN - TKE 954

Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines

MR GROEP kiest voor TEKNA TKE-954!

MR Groep uit het Nederlandse Halsteren, nabij Bergen op Zoom heeft opnieuw een beroep gedaan op de expertise van Viva Machines voor de aanschaf van een nieuw 4-assen bewerkingscentrum van Tekna. Na reeds eerdere succesvolle samenwerkingen; MR Groep werkt sinds eind 2016 namelijk met de revolutionaire SL4FF EVO van Graf Synergy, en sinds 2018 met een gecombineerd zaag- en voorbewerkingscentrum FABCUT van Graf Synergy, heeft MR Groep ook voor de opstart van een eigen productie van aluminium ramen en deuren met Viva Machines opnieuw de correcte partner gevonden. MR Groep wordt de eerste Nederlandse constructeur die de Decalu serie van Deceuninck verwerkt. Het bedrijf neemt dus met andere woorden opnieuw zijn pioniersrol op.

"MR Groep is een vooruitstrevend bedrijf dat steeds op zoek gaat om zich te onderscheiden in de markt. In dit opzicht kadert dan ook de opstart van een eigen productie in aluminium. We merken namelijk dat aluminium aan belang wint. Zo wordt er vaak geopteerd om de gelijkvloerse verdieping van een meergezinswoning, wat vaak een commerciële ruimte is, te voorzien van aluminium ramen en deuren. Voor de overige verdiepingen valt de keuze dan op kunststof ramen en deuren. Doordat wij alles zelf in eigen beheer produceren, en voor zowel aluminium als kunststof met dezelfde profielleverancier werken, hebben we een uitzonderlijke troef in handen om potentiële klanten te overtuigen." Aldus Jaap Rijnberg, directeur van MR Groep.

Keuze voor de TKE-954:
De eerste gesprekken voor een nieuwe bewerkingsmachine dateren sinds eind vorig jaar. "We wilden meteen correct van start gaan met de productie van aluminium ramen en deuren en kozen dus resoluut voor een CNC gestuurd bewerkingscentrum. Viva Machines had ons van bij de start mee in hun verhaal. Dankzij hun jarenlange ervaring, heeft Viva Machines ons correct op weg geholpen met enkele nuttige tips.

Belangrijk voor ons was dat de machine over automatisch verplaatsbare klemmen beschikt en over een werkveld van 7.000mm. Zo kunnen we steeds dynamisch werken zonder dode tijden. Tijdens de afgelopen Polyclose editie hebben we dan zelf kunnen vaststellen dat de TKE-954 van Tekna niet enkel de snelste 4-asser op de markt is, maar ook over het grootste opspanbereik beschikt! Deze technisch feiten in combinatie met eerdere ervaringen met Joost en Kevin zorgden ervoor dat de keuze snel genomen was. Ondertussen werken we al een eindje met deze indrukwekkende machine en zijn we laaiend enthousiast over de werking ervan." Besluit Jaap Rijnberg. 

Terug naar overzicht