SERVALUX UIT WILTZ (LUX)

Viva Machines
Viva Machines
Viva Machines

Servalux kiest voor V-Perfect technologie!

Servalux uit Wiltz – Luxemburg, is een jong en dynamisch bedrijf dat actief is in de productie van zowel pvc- als aluminium buitenschrijnwerk. Het bedrijf werd een kleine 10 jaar terug opgericht door dhr. Nicolas Servatius. Ondertussen telt het bedrijf een 70-tal werknemers en werd er onlangs niet alleen geïnvesteerd in de nieuwe SL4FF EVO lasmachine van Graf Synergy, maar werden de bedrijfsgebouwen ook grondig uitgebreid. De SL4FF EVO is operationeel bij Servalux sinds juni 2018, het ideale ogenblik dus om even bij deze mooie realisatie stil te staan.

“Servalux probeert zich te onderscheiden in de markt. Dit doen we door onze afspraken steeds stipt na te komen, maar ook door in te zetten op de allerhoogste kwaliteit van ramen en deuren. Om dit standpunt kracht bij te zetten hebben we eind 2017 de beslissing genomen om de revolutionaire lasmachine SL4FF EVO van Graf Synergy aan te kopen. Zo kan Servalux zich dankzij de V-Perfect afwerking zichtbaar onderscheiden.
Voorafgaand aan deze investering hebben we uiteraard een uitgebreide studie van de markt gedaan. Het bezoek aan de fabriek van Graf Synergy alsook de demonstratie in een reële productieomgeving was indrukwekkend te noemen. Al gauw bleek dat Viva Machines de geschikte partner was om ons te begeleiden in het project. Niet enkel de verkoop, maar alles rond deze investering werd op een zeer professionele en adequate wijze afgehandeld door Viva Machines. Het bedrijf zette telkens die extra stap.” Dixit Nicolas Servatius.


Hoog niveau van afwerking en gebruiksgemak:
De hoge kwalitatieve afwerking van de ramen is één van de stokpaardjes bij Servalux. “Bij de traditionele manier van lassen spendeerden we veel tijd aan de afwerking van de verstekken. Dit aspect valt dankzij de SL4FF EVO volledig weg. Niet enkel de verstekken dienen mooi te zijn, maar uiteraard gaan we ook voor optimale breektestwaardes. Tijdens de testafname werden alle hoeken getest, en ik stond versteld van de hoeklassterktes! Waar ik hoopte op dezelfde resultaten zoals voorheen, werd duidelijk dat we deze vlot overschreven. De hoeken zijn met andere woorden niet alleen mooier, maar ook sterker.” Aldus Nicolas Servatius. 

“Een ander belangrijk punt is het gebruiksgemak van de machine. Ten onterechte wordt deze machine afgedaan als zijnde ingewikkeld. Maar niets is minder waar. Tijdens de demo’s en de bezoeken aan Graf voorafgaand aan onze beslissing werd dit duidelijk gemaakt door Viva Machines. Sterker nog, 3 dagen nadat men begon met de installatie, draaide de machine de eerste productie. Het leuke is dat je als klant zelf alles onder controle hebt. De machine vangt bovendien alle zaag- en profieltoleranties automatisch op, waardoor we steeds zeker zijn van een perfecte afwerking.” Aldus Bruno Paquay, productieverantwoordelijke.


Toekomst:
“Als enige speler op de markt in Luxemburg die deze afwerking kan aanbieden, staan wij uiteraard open voor nieuwe samenwerkingen met professionele klanten. Want zeg nu zelf, zonder deze afwerking wordt het toch moeilijk om jouw raam nog verkocht te krijgen.” Besluit Nicolas Servatius. 


Terug naar overzicht